Google

Adwords

Elemente de baza.

De ce sa il folosesti si cum sa il folosesti

Partea I-a

Introducere

Sa zicem ca seful tau se gandeste sa faca publicitate online, asa ca te intreaba unde pot aparea anunturile AdWords.

Tu ce ai raspunde?!?

Exista o multitudine de locatii in care poate apare reclama ta, cum ar fi:

In rezultatele cautarii pe Google
Da! Puteti ajunge la clienti in timp ce efectueaza cautari relevante pe Google.

Pe YouTube
Da! Puteti ajunge si la utilizatori YouTube care este o sursa buna de potentiali clienti.

Pe paginile altor site-uri cu trafic mare
Da! Puteti afisa anuntul dvs. pe milioane de site-uri de pe internet, inclusiv pe site-urile cu cele mai bune ratinguri, eventual chiar pe site-urile concurentei daca acestea au Adsens pe ele.

Cum functioneaza AdWords?

Sa aruncam o privire la modul in care Floraria Fareenei, o florarie fictiva, utilizeaza AdWords pentru a-si dezvolta baza de clienti.

Fareena doreste sa isi dezvolte afacerea pentru a atrage clientii dincolo de traficul de clienti din vecinatatea sa. A decis sa foloseasca programul AdWords pentru a-si configura anunturile, a selecta unde sa apara, pentru a-si controla bugetul si pentru a-si vedea afacerea infloritoare.

Obiectivele si bugetul

In primul rand, Fareena se gandeste la obiectivele ei. Vrea sa creasca vanzarile online pentru livrarea de flori si ar dori sa ajunga la clienti mai tineri.

Se intreaba cine sunt acei utilizatori si cum isi petrec ei timpul online. Ea crede ca ajungand la localnici intre 20 si 30 ani ar trebui sa duca la cresterea vanzarilor sale online si decide cat de mult vrea sa cheltuiasca pe zi si stabileste un buget al campaniei bazat pe acest lucru.

Dupa configurarea campaniei, Fareena isi creeaza primele anunturi, asigurandu-se ca sunt clare, relevante si includ un link catre site-ul sau web.

Localizare si public tinta

In continuare, Fareena stabileste cine este publicul tinta. In acest caz, ea decide sa vizeze persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, care locuiesc la maxim de 20 de km de magazinul ei.

Dupa lansarea campaniei, anunturile Fareenei apar in paginile relevante ale Cautarii Google, precum si in dreptul continutului relevant pe site-urile din reteaua de publicitate Google si a partenerilor.

Tinerii care cauta flori vad anunturile Fareenei si devin clientii afecerii ei. Oamenii gasesc florile pe care le cauta si Fareena primeste acces la mai cat multi clienti potentiali.

Ce este Adwords?

AdWords este un instrument de publicitate online care ajuta firmele sa se conecteze cu clientii lor. Creati anuntul dvs. online, setati AdWords la cine doriti sa ajungeti si AdWords va duce anunturile dvs. la potentialii clienti.

 

Beneficiile

Acum, ca am acoperit elementele de baza ale programului AdWords, sa examinam ceea ce face AdWords diferit de alte optiuni de publicitate

Tintesti clientii potriviti

AdWords are un sistem sofisticat de directionare care va ajuta sa afisati anunturile dvs. persoanelor potrivite, in locul potrivit, la momentul potrivit. Utilizati cuvinte cheie, locatie, elemente demografice si multe altele pentru a va directiona campaniile.

 

Controlezi bugetul

AdWords va ofera control complet asupra bugetului dvs. Alegi cat de mult cheltuiti pe luna, pe zi si pe anunt. Nu exista un minim.

Ce este Adwords?

AdWords va arata cat de multi oameni vad anunturile dvs., ce procentaj face clic pentru a vizita site-ul dvs., si chiar cat de multi au dat click pentru a va suna. Cu aceste instrumente de monitorizare, puteti vedea chiar si vanzarile reale pe care site-ul dvs. le genereaza ca rezultat direct al anunturilor dvs.

Daca doriti sa schimbati strategia, puteti modifica anunturile dvs., incercati cuvinte cheie noi sau intrerupeti campania si reluati-o ori de cate ori doriti.

 

Concluzie

Ai descoperit modul in care functioneaza programul AdWords, modul de utilizare si beneficiile sale unice pentru a ajunge la clientii dvs. Acum intrebati-va: Cum va poate ajuta AdWords sa ajungeti la clientii tai? Afla prin crearea unui cont, fii sigur ca te-ai abonat, astfel vei stii cand apare urmatorul articol.

Fii De la A la Zet!

Daca ti-a placut acest site pate vrei sa stii cand apar articole noi ?!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This